Globecar husbilar

Våra bästsäljande “plåtisar” (husbilar byggda i skåpbilskaross) från Globecar säljer mycket bra i hela Europa. De tillverkas av Dethleffs i Isny i södra Tyskland, precis som Pössl. Globecar (och Pössl) är utan tvekan marknadens bäst byggda klassiska “plåtisar”, tillverkade med stor omsorg om detaljer och med Dethleffs fabrikens erfarenhet.

Globecar kännetecknas av moderna lösningar, hög finish, snygg design. Som alla vans byggda på Fiat Ducato eller Citroen Jumper chassi, är de mycket lättkörda, snåla och tål att lastas mycket. Lämpar sig perfekt för långa resor på kontinenten, men även som cross-bussar och liknande – skrymmande last är inte något problem, tack vare lasttålighet och stora dörrar bak. Karossens vridstyvhet gör att de tål dåliga vägar bättre än andra husbilar. Frånvaron av trä i konstruktionen gör att de inte drabbas av fukt och mögel.

Karosser finns från 5,40 m lång upp till 6,36 meter lång, totalvikt 3300 kg för Fiat Light upp till 4000 för Fiat Maxi.

Broschyrer om alla modeller, tekniska specifikationer och priser kan ses på tillverkarens hemsida : https://www.globecar.de/sweden/

Nyheter 2017

Nytt för i år är Globestar Revolution 600L – med extra drop-down säng bak i 5,99 karossen, samt Globestar 600L – långbäddar i 5,99 karossen. Mycket praktiskt för dem som behöver en extra kort och kompakt husbil. De 40 cm som tas bort – försvinner från mitten av bilen. Bordet är smalare, badrummet lite mindre, endast små kylskåp kan väljas. Lastvikten blir något bättre än 6,36 m långa varianter.

En annan nyhet är att alla modeller kan beställas på Citroen Jumper som bas – lite billigare, men utan möjlighet till automatlåda.

Globescout Style ersätts av Globescout Limited. Globecar Sportive utgår.

Det är numera möjligt att beställa totalvikt på 4000 kg – för bättre lastvikt. Den möjligheten är dock begränsad till bilar på Fiat Maxi chassis (5,99 eller 6,36 totallängd).

Nya för i år är även inredningsfärger och trädekor. Katalogen och prislistan finns på hemsidan, klicka på länken.

Se även en trevlig film på Youtube – hur man testar en Globecar: 

Nyheter 2018

Campster! 7-sitsig van och campingbil i ett. Se alla detaljer på Campsters hemsida

 

Vi har nu flera demobilar och hyrbilar i Bålsta – ring för mer info.